Oviss framtid?

Jag älskar mitt Svanskog! Det fina lilla samhälle som varit mitt hem i 29 år.
Där alla känner alla (på både gott och ont) Barnen har ett lugnt samhälle att växa upp i där de kan göra nästan som de vill utan allt för stor risk att något ska hända.
En fin liten skola har vi där våra barn kan gå utan att behöva ta bussen till stan varje morgon.
En liten affär där vi kan handla det vi behöver.
En brandstation som har jourpersonal varje dag som är beredda att rycka ut inom 5 minuter ifall olyckan skulle vara framme.
Vi har fått en bensinstation så vi slipper åka in till stan å tanka när bensinen/dieslet nästan är slut.
Vi har en fin badplats där barnen spenderar många timmar vid under de varma sommardagarna.
Vi har en distrikssköterskemottagning som man kan gå til för att ta ett blodprov, blodtryck eller kolla så det nyfödda barnet gått upp i vikt ordentligt och får vaccinationerna de ska ha vid viss ålder. Istället för att behöva ta sej till Nysäter eller Säffle. De äldre här i Savnskog behöver inte beställa fördtjänst för att ta sej till en vårdcentral utan kan knalla ner till vårdmottagningen vi har här.
Våra ungdomar kan gå till Gallan, en ideell verksamsamhet som har öppet på kvällarna så ungdomarna kan umgås, titta på tv, spela biljard, tv-spel, pingis eller sitta och prata med de ledare som arbetar för kvällen.
Vi har 42:an, ett serviceföretag som hjälper behövande med diverse grejer, som att klippa gräset, skotta snö, kratta löv, hålla ordning och fint nere vid Coop där de klipper gräsmattan, planterar blommor och håller fint.
Och vi har Svanen. Ett ålderdomshem med 17 platser, där äldre som behöver mer tillsyn, hjälp och daglig vård än de kan få i deras hem, just nu bor. En plats där många har en anställning, ett jobb att gå till.
Skolmaten tillagas även på Svanen idag. Och den körs till skolan varje dag av 42:an så barnen får tillagad mat varje dag.
 
Vi har inte mycket, men vi har det vi behöver för att kunna fortsätta vara en levande landsbygd! 
Låt oss bevara Svanskog som den levande landsbygd vi idag är!
 
 
 
 
 
 
 
Glöm inte att lämna ett spår från dej innan du går! INGEN REKLAM!
2014-10-15 @ 13:37:00 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra skrivet kram

2014-10-16 @ 08:57:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test