Älskade underbara familj!

jaa, är väl ingen idé å sticka under stolen med det antar jag. Är någons födelsedag idag som jag försökt å förträngt i många många dagar. Men det har varit totalt j***a omöjligt då jag blivit påmind om det var och varannan dag och flera timmar om dagen. 
Blev väckt imorse och fick lite paket. Har fått ett ett paket varje dag sen i onsdags, då jag har en gube som är otålig och inte kunnat vänta 😝
och i morse kom både gubbe och barn och sjöng för mej och gav mej frukost på sängen. 
Älskar er så mycket ❤️
 
 
Glöm inte att lämna ett spår från dej innan du går! INGEN REKLAM!

Arg, orolig, ledsen, frustrerad!

Ja, just nu varenda negativ känsla som finns rusar genom kroppen! Jag vill bara lägga mej ner å grata känns det som just nu! Ändå påverkas jag inte personligen av nerläggningen av Svanen. Förutom att Svanskog riskeras att bli ödelagt, ett ställe som endast existerar på kartan. Där ingen längre vill bo då det inte finns de nödvändigheter vi behöver för att vara en ort man kan bo i utan att behöva åka någongstanns för att få tag på detta.

Läst insändare och artiklar i tidningen och insändarna var fantastiskt bra skrivna. De fick jag tårar i ögonen av. Väldigt väl valda ord som beskriver situationen som det är nu!
Men när det kommer till artikeln, då brann det! Det enda jag kände var ilska! Ren och skär ilska! Ögonen svartnar för mej och det är tur att inte den personen är i min närhet! Ilska hjälper föga dock. Men det känns bra, för stunden
 
 
 
 
 
 
Glöm inte att lämna ett spår från dej innan du går! INGEN REKLAM!

Oviss framtid?

Jag älskar mitt Svanskog! Det fina lilla samhälle som varit mitt hem i 29 år.
Där alla känner alla (på både gott och ont) Barnen har ett lugnt samhälle att växa upp i där de kan göra nästan som de vill utan allt för stor risk att något ska hända.
En fin liten skola har vi där våra barn kan gå utan att behöva ta bussen till stan varje morgon.
En liten affär där vi kan handla det vi behöver.
En brandstation som har jourpersonal varje dag som är beredda att rycka ut inom 5 minuter ifall olyckan skulle vara framme.
Vi har fått en bensinstation så vi slipper åka in till stan å tanka när bensinen/dieslet nästan är slut.
Vi har en fin badplats där barnen spenderar många timmar vid under de varma sommardagarna.
Vi har en distrikssköterskemottagning som man kan gå til för att ta ett blodprov, blodtryck eller kolla så det nyfödda barnet gått upp i vikt ordentligt och får vaccinationerna de ska ha vid viss ålder. Istället för att behöva ta sej till Nysäter eller Säffle. De äldre här i Savnskog behöver inte beställa fördtjänst för att ta sej till en vårdcentral utan kan knalla ner till vårdmottagningen vi har här.
Våra ungdomar kan gå till Gallan, en ideell verksamsamhet som har öppet på kvällarna så ungdomarna kan umgås, titta på tv, spela biljard, tv-spel, pingis eller sitta och prata med de ledare som arbetar för kvällen.
Vi har 42:an, ett serviceföretag som hjälper behövande med diverse grejer, som att klippa gräset, skotta snö, kratta löv, hålla ordning och fint nere vid Coop där de klipper gräsmattan, planterar blommor och håller fint.
Och vi har Svanen. Ett ålderdomshem med 17 platser, där äldre som behöver mer tillsyn, hjälp och daglig vård än de kan få i deras hem, just nu bor. En plats där många har en anställning, ett jobb att gå till.
Skolmaten tillagas även på Svanen idag. Och den körs till skolan varje dag av 42:an så barnen får tillagad mat varje dag.
 
Vi har inte mycket, men vi har det vi behöver för att kunna fortsätta vara en levande landsbygd! 
Låt oss bevara Svanskog som den levande landsbygd vi idag är!
 
 
 
 
 
 
 
Glöm inte att lämna ett spår från dej innan du går! INGEN REKLAM!

Såhär mycket ska Säffle Kommun Spara!

(kopierat inlägg från Gudrun Thuresson)
 
Här har vi förslaget om kostnadsreduceringar från socialnämnden i Säffle.
Detta är tänkt att klubbas igenom på ett nämndmöte den 29:e oktober. Så det brinner i knutarna.
Sparande 2015:

Funktionshinder:
Reducering av tjänster LSS-boende, 0,7 tjänster "Sparade" miljoner kronor 0,21.
Reducering av enhetschef LSS, 0,8 tjänster, "Sparade" miljoner kronor 0,4.
Omdisponering av personaltid LSS. 4,5 tjänster, "Sparade" miljoner kronor 1,0.

Äldreomsorg:
Nedläggning av Björken, dagverksamhet i egen regi koncentreras till Kajutan (Kaptensgården) 1,75 tjänster, "Sparade" miljoner kronor 0,45.
Reducering av tjänst trygghetsvärdinna. 0,5 tjänster, "Sparade" miljoner kronor 0,130.
Reducering 12 platser korttid 5 tjänster. "Sparade" miljoner kronor 2,47.
Nedläggning av Svanen och förflyttning till korttiden. Innebär att platser särskilt boende minskar med 4. 3,85 tjänster. "Sparade" miljoner kronor 2,9.
Socialnämnden behåller samma utbud av tjänster till brukarna, men dagverksamhet för äldre koncentreras till Kajutan, och boende erbjuds EJ i Svanskog. 

Socialnämndens arbetsutskott, och socialnämnden har möte i morgon den 15:e

Vad får detta för effekt för Svanskog? Det blir inte bara Svanen som drabbas. Skolan och deltidsbrandkåren påverkas. Vad mer?
Kära Svanskogsbor vakna och agera NU! 

 ---------------------------------------------
 
Med detta kommer Kommunen spara 11 MILJONER KRONOR År 2015 och enligt en bekant har Säffle Kommun ett underskott på 6.6 miljoner. 
Det betyder att de kommer gå med vinst 4.4 MILJONER kronor. Vad ska dessa 4.4 miljonerna gå till? Höja chefernas löner?
 
Omdisponering av personaltid LSS. 4,5 tjänster, "Sparade" miljoner kronor 1,0.
Som jag fattat det som kommer även jag personligen drabbas av detta! Skulle tro att Bilaga J kommer klubbas igenom vilket kommer ge mej ca 1500kr mindre VARJE MÅNAD!!! 1500kr är mycket pengar! 
Tack för massa slag i ansiktet idag Säffle!!!
Glöm inte att lämna ett spår från dej innan du går! INGEN REKLAM!

Nu får det vara nog Säffle Kommun

Var nere å handlade idag. Stod i kassan och skulle packa ner mina saker när jag ser en lapp ligga vid rullbandet där det står att Säffle Kommun tänker lägga ner Svanen, vårat äldreboende här i byn!
De vill att våra äldre ska flyttas till korttidsboendet inne i Stan för det finns plats där! HUR tänker de nu? När ska de prioritera småorterna i Kommunen?
Enegården lades ner för några år sedan och blev omgjort till ett trygghetsboende. Hur det funkar idag, vet jag inte. För har inte jobbat inom äldreomsorgen på många år. Men det kanske funkar bra? Jag vet inte.
Skolan i Långserud lades ner, men har blivit en friskola istället. Men det är ju inte stor kostnad för Kommunen. Det va även tal på att skolan här i Svanskog skulle läggas ner, men så blev det inte. ÄN!
Gallan, ungdomshuset för våra ungdomar måste tyvärr av ekonomiska skäl läggas ner, då Säffle Kommun inte vill bidra till mer i bidrag och hyran är alldeles för hög! Här har föräldrar ställt upp ideellt i alla år och hjälpt till att ha verksamheten öppen så ungdomarna kan ha nånstanns att ta vägen under kvällarna. Detta medans Säffle stad får ett helt nybyggt "Ungdomens Hus" för flera miljoner kronor! 3 miljoner har jag för mej att det kostade
Säffle KOmmun köper Volvos lokaler för 20 miljoner! Men de kanske behöver de lokalerna till något bra!

Är det inte meningen att Centerpartiet ska värna om landsbygden? Det är ändå C som har styrt i Säffle i många år. Men inte har jag märkt att de prioriterat landsbygden överhuvudtaget! Åååh, förlåt, glömde ju att de har byggt om storgatan här under sommaren. Vi har fått en JÄTTEFIN gata med massa fartgupp precis överallt. ett vid skolan, ett lite längre bort, å två nere vid affären med 50 meters avstånd! Fartgupp som förövrigt är påtänkta att de ska BYGGAS OM!!!! Då de är allt för snävt byggda och man kan inte köra 50 igenom samhället för då har du knappt nån bil kvar! (kan tyckas är rätt så bra egentligen då men)

Varför inte fösa bort alla landsbygsfolk, bosätta oss i stan och spränga hela jävla skiten så blir de väl nöjda! Det är väl det de på sikt vill i från första början, ta bort småorterna och satsa allt på stan.,
En sak är säker. Den jävla skitstaden väljer jag aldrig att bosätta mej i! Räcker med Kommunen!
Glöm inte att lämna ett spår från dej innan du går! INGEN REKLAM!

Stress=mycket dåligt

Jag hatar att stressa!!! Trots att jag packat väskan och matsäcken inför nattjobbet och va helt klar med allt så blev allt så stressigt ändå. 
Fick börja 15.30 ist för 17, och hade utvecklingssamtal för Flisan 14.15 men tänkte att "det hinner jag ju, behöver ju inte åka förrns 15 å utvecklingssamtalet kan ju inte ta så lång tid" pfft!!! När kl va 14.50 kände jag stressen å paniken krypa på. Då jag vet att mina barn inte är de snabbaste barnen i världen direkt. 😝
Men jag hann, men nö å näppe lämnade jag Svanskog 15.00. Så behövde inte köra i 300 till jobbet. Dock stressa ja såpass att ja glömde laddaren till mobilen 😖
 
Felicia iaf är en duktig elev i skolan! Hon är en snäll vän och sköter sej på lektionerna (mamma uppi da'n såklart) Har dock lite svårt för matten men hon fick som uppgift att spela ett spel på datorn/ipaden/telefonen 5-10 min minst varje dag! Jag tyckte dock att hon skulle få läxor men fröken tyckte appen va en böttre idé. Så får prova det ett tag å se. Hjälper det inte, så får jag prata med fröken igen.
Hon är mycket duktig i läsning! Ligger på punkt 15, (va nu det betydde) och har satt upp som mål att hon ska till punkt 17 när hon går ur 3:an. (målet är punkt 15 när de går ur 3:an egentligen)  Musik är åxå ett ämne hon är duktig i. 😊 De andra ämnena fatta ja som att hon åxå uppnår målen så jag är en stolt mamma!! Skötsam tös vilket är huvudsaken 😊 
 
Förövrigt fick jag en hel del tvättat, finns endel kvar dock som jag inte han. Då jag inte räknade med att få börja tidigare. Men det tar jag om ett par da'r! Sen måste jag börja tvätta var 3:e-4:e dag! Även om ja så bara har ett par strumpor å tvätta. Typ.
Och köket städat fick ja med. Å imorrn blir det till å fortsätta med städningen. Om ja orkar. 
 
Ajja, dags å sova, å spara på lite batteri i mobilen så den kan väcka mej under natten och morronen. 
 
Puss hej
Glöm inte att lämna ett spår från dej innan du går! INGEN REKLAM!

Förbannade rasistpropaganda!!!!

För ett tag sedan, såg jag en artiken som cirkulerade på Facebook! Där en man gått bärsärkargång på en förlossning då de var tvugna att utföra ett akut kejsarsnitt på kvinnan. Anledningen var att det fanns manliga läkare i rummet och mannen fick ledas ut av vakter! Och VIPS!!! Snabbare än du kan säga hej, spred sej artikeln på facebook där muslimer beskyldes! Trots detta stod det INGENTING! Inte ett enda ord om att de var muslimer eller överhuvudtagen utlänningar! Och jag läste texten 5 gånger för att vara riiiktigt säker på att jag inte missade det!! Ni kan läsa det själv!
DET KAN LIKA GÄRNA VART EN ETNISK SVENSK SOM DET SLOG SLINT FÖR PGA STRESSEN OCH PRESSEN! TÄNKT PÅ DET????
http://www.expressen.se/kvallsposten/protesterande-pappa-fordrojde-kejsarsnitt/
 
Och idag såg jag en bild (nedan) där det står att regeringen kommer förbjuda rätten "bruna bönor och fläsk" och man kan bli fälld för hets mot folkgrupp!
MEN FÖR HELVETE!!! Hur jävla töntigt barnslig får man vara egenligen? Går ni verkligen på sånhär skit?? JAA!! Tyvärr finns det trångsynta jävlar där ute som går på sån här rasist propaganda! Allt för att sätta invandrare i ÄNNU sämre dager än vad de redan är!!! 
JAG SKÄMS! Jag skäms över att vara Svensk! Jag skäms över mitt folk och vad det har blivit! Skäms över det Sverige jag bor i! 
 
Det är faan nästan så jag hoppas att SD vinner valet nästa val!! Då kan jag med gott samvete sitta och gnälla över det vackra underbara fantastiska Sverige Ni har skapat! (LÄS FRÅN VACKRA MED MYCKET IRONI!)
Och jag kommer skylla på var och en av er!
 
Och JA! Jag är arg just nu!
(http://touch.metro.se/nyheter/nej-miljopartiet-har-inte-forbjudit-bruna-bonor/EVHnjl!pNpwuC34vLGzg/)
 
 Det har gått överstyr i Sverige nu!! Jorden går under för att vi inte längre "får" säga negerboll! "Men det har ju alltid hetat så" TRAMS!
Är det verkligen så jävla svårt å säga "Chokladboll" ja, det är ett längre ord att skriva, två bokstäver längre! Ni lär nog få skrivkramp!! 
Hela våran uppväxt är förstörd å våra hjärtan är krossade för vi får inte längre läsa eller höra ordet "Negerkung" i pippi. Inte heller får vi se henne härma en kines! antagligen blir era barn åxå helt försörda av det!!!!
Å julen är förstörd då vi inte längre får se den svarta dockan i tomtens julverkstad! Som för övrigt inte ens VAR MED i från första början utan kom med först 1982!!!!!
Det cirkulerar tramsiga fjantiga insändare att man blir kränkt av Snögubbar för det ses som en kränkning mot vita feta män! 
Finska pinnar och vita bönor, vitlök och faan å hans moster vet vad det finns för jämförelser! 
VÄX UPP FÖR HELVETE!!!! Det är 2014!!! Men ni verkar vilja gå tillbaka till 1940 igen!!!! 
 
Jaa! Jag är arg! Jag har all rätt å va arg! Det är min rättighet att få säga som jag tycker å tänker! 
Tar du illa upp, fine! Deal with it! Det är mina ord! Mina känslor och jag står för vart enda ett som är skrevet här idag!!!!
Glöm inte att lämna ett spår från dej innan du går! INGEN REKLAM!

I-Landsproblem

Jo, jag är fortfarande VÄLDIGT trött på facebook!!! Men hur man än gör, så kan man inte va utan den jävla skiten!!! Vill man spela nått spel man laddat ner till mobilen, ja då ska det va kopplat till facebook, om inte du vill börja om från noll igen och va kul är det när man kommit 300 banor + och du svurit dej svart å blå över alla jävla omöjliga banor du ÄNTLIGEN klarat dej igenom! 
Vill du lyssna påusik på spotify, ja då måste du ha facebook! Framförallt om du inte kommer ihåg ditt lösenord eller användarnamn, och spotify inte kan HITTA din mailadress ELLER användarnamn i databasen! Men du kan logga in via din mail via facebook!!!! 
Du får inte ett enda grattis när du fyller år, om inte du har facebook! Och hur många vill INTE ha ett grattis på sin födelsedag lixom? Framförallt från 200 pers man aldrig pratar med annars! 
Jag själv värdesätter faktiskt mycket mer ett grattis via sms eller AFK om nån skulle råka komma hem med en liten hundkexbukett de plockat ute vid  vägkanten påväg hem till en! (Finns dock  dåligt med blommor att plocka när jag fyller år) än att 200 vänner skriver grattis på facebook!!! 
Du vet heller inte när dina egna vänner/familj fyller år så du kan säga grattis till dem, för helt plötsligt behöver du SJÄLV inte komma ihåg det!!!
Man måste ha FB för å köpa begagnade saker/kläder/bilar å allt möjligt, för helt plötsligt så är RIKTIGA loppisar totalt bortblåst!! Jo, jag försöker själv sälja saker på FB jag vill bli av med, och jag orkar själv inte lägga ner energi å tid på att starta en riktig loppis! 

Detta är egentligen bara ett jävla i-landsproblem! Egentligen! Men allt är ju kopplat till FB! Snart måste man väl koppla bilen till facebook, för att ens kunna köra den, eller åxå kan man endast låsa upp dörren till huset via FB! 
Eller åxå kan man ENDAST få kontakt med någon via FB då man inte längre kan ringa eller sms:a till folk!!! 

Man vill visa att man går på just den bion, för det behöver alla veta, och nån kan ju blir avis! Men måste visa att man har bakat 300 bullar, för folk måste dreggla över de goheterna å bju in sej själva, för det är jävligt jobbigt att skälv ringa till en vän å fråga om de vill komma på fika!!!
Det är ju fasen nästan helt onödigt att bju nån på fika å lite tjöt om vad man gjort senaste tiden man INTE talats vid å setts. för vad ska man prata om? Man vet ju redan allt eftersom det cirkulerat runt på facebook!!!! 
Man måste visa upp den goda middagen man slet med i 3 timmar för å visa va duktig man är! Eller stt man ska åka å jobba i 16 timmar så folk tycker synd om en!! 

JAAA, jag vet, jag tillhör SJÄLV allt detta jag skrivit om! Men är just DÄRFÖR jag skriver det!!!! 
En dag var jag borta från Facebook, (tack vare spotify, MÅSTE jag ha FB) och jag fick 16 dalslandskakor bakade, tog sammanlagt 4 1/2 timme! Köket städat, (förutom golvet) å badrummet städat (åxå förutom golvet). Skurade tom badkaret ordentligt och väggen vid badkaret!! Jag hade hunnit sååå mycket mer, om inte jag lagt mej i soffan å "Skulle bara vila 10 minuter. (Blev 25) sen va ja för trött för å orka. 
Jag uppdaterade dock min blogg! Flera hånger! Jämt ifall jag hade nån nyfiken person som grunna på vad jag gjort under dagen. Och  mitt Instagram. 

Nä! Det är nog faan dags å ta sej en funderare! Och föröka få ett liv tillbaka!!!!! 

Glöm inte att lämna ett spår från dej innan du går! INGEN REKLAM!

Älskar Betnér!!

han är nog den bäste Svenske ståupp komikern vi har! 
 
http://youtu.be/Qv5XU8I50bc
Glöm inte att lämna ett spår från dej innan du går! INGEN REKLAM!

Nu står vi oss ett tag, kanske

Nu är jag klar med bakningen.  16 fina goda kakor blev det. Hoppas de är goda iaf :p men den bit ja smakade på va det iallafall, så de övriga bör vara det. Så nu har vi bröd ett tag. 14 da'r hoppas ja iaf. 
Sen har jag städat. Ela köket är i princip fläckfritt. Bara golvet kvar. Sen blev badrummet taget. Men även där golvet kvar. Å badkaret. Men nu är jag nästan helt slut så nu ska ja ligga i soffan i några minuter innan jag fortsätter. Tycker jag förtjänat det!!!

Puss heej


Glöm inte att lämna ett spår från dej innan du går! INGEN REKLAM!

Bakningsdags igen

Matbrödet försvann i ruskig takt här hemma. Trots att det inte blev det bästa resultatet. 
Så då får man ta å baka mer. 
denna gång har jag betydligt mindre mjöl, degen fastnar i princip på bänken när jag knådar å kavlar. Å det har jäst extra länge och nästan lika länge när jag kavlat ut till runda kakor. Så nu HOPPAS jag att det ska gå vägen!! Annars ger ja upp detta med å baka tror ja. 4 degar ska jag göra hade ja tänkt så blir ungefär 16 kakor. Det borde väl räcka ett tag. Iaf 2 veckor tycker jag :pGlöm inte att lämna ett spår från dej innan du går! INGEN REKLAM!

Klarade resterande dagen iaf

Ja, inte illa att jag lyckades hålla mej från Facebook hela da'n från efter det jag inaktiverade kontot. Känns riktigt knasigt att inte kolla vad som händer där på i tid och otid. Men ändå rätt befriande faktiskt. Får se va länge jag står ut. Gött störande är iaf att de flesta spel jag spelar, är kopplade till facebook, vilket nu gör att jag inte kan spela dem längre utan stt börja om på nytt  igen. *suck*Idag grillade vi. Inte käkat grillat på aslänge! Så kände att det vore gott med grillat faktiskt. Ack så rätt jag hade :p 
Fick bli en film till maten åxå å innan jag skulle åka iväg å jobba. "Edge of Tomorrow" blev det. Och det va en bra film tyckte jag. 

Hade tänkt mej en film på jobbet åxå via Ipaden, men känns som stt jag är för trött för det. Så det får nog bli å sova istället. Sov så dåligt inatt så har varit trött hela dagen! Så vore nog skönt om man fick några fler timmar inatt. 

Ajja. 
Puss å kram alla där ute Glöm inte att lämna ett spår från dej innan du går! INGEN REKLAM!

Då var det gjortGlöm inte att lämna ett spår från dej innan du går! INGEN REKLAM!

Facebook Paus

Ja, igår kväll, eller snarare natt. Bestämde jag mej för å ta bort mitt FB-konto för ett tag.
Det tar upp allt för mycket tid och energi, samt att jag är så jävla less på att se all skit som cirkulerar.
Så nu får jag väl ta å börja använda bloggen lite mer när jag känner att jag behöver få ur mej lite saker som bollas runt i huvvet. Och instagram till mina foton som jag vill publicera. Frågan är bara om jag kommer ihåg lösen och allt det där... Men men, det löser sej nog...
Nu ska jag ta å spara lite foton. JÄmt ifall de försvinner när man, 8eller om kanske) känner att man kan återuppta Fejjan igen.
Glöm inte att lämna ett spår från dej innan du går! INGEN REKLAM!
RSS 2.0
Test