Minnen

Idag är det exakt 4 år sedan jag blev inlagd på sjukhuset när jag väntade Felicia. Då var ajg i v 32. Hade måttlig preeklampsi till början som senare blev värre och värre! I magen vägde felicia då 1470 gram. Sen fick man ligga i 4 veckor, och hemma på permis i 4 dagar sammanlagt.
Ska ta å läsa igenom min dagbok sen... så lite mer minnen dyker upp... :P Kan va roligt å se... Vet att i ett inlägg va ja så jävla förbannad på doktorerna så jag va vansinnig! Det inlägget är nog det roligaste som finns att läsa i den dagboken.. haha...
Jaja... 4 veckor senare kom hon ut som sagt. 1810 gram, och 43 cm kort. Kejsarsnitt. Ajaj, men det gick faktiskt fort över. Fick ligga 11 dagar på NEO bara, men hade hemsjukvård sen i 5 veckor, om jag minns rätt... :P
Det va en tid det! Och jag minns det mesta som att det va som igår! Herre min je... ;)
Bara man tänker efter och får lite påminnelser från det så dyker det upp.. ;)

Minnen ja!
gäller även min älskade far! Tänkt mycket på honom idag efter jag läste ett inlägg i en blogg! Faan vilken saknad! Har försökt å tänkt på goda minnen jag har! Men det sorgliga är att jag HAR INGA direkta minnen från honom! Och det gör mej  ÄNNU mer lessen! jag har 3 minnen vad jag vet, korta och små.
det första är när han har brutit eller stukat foten på jobbet, och jag va hemma hos honom i en av alla vinkelbodalägenheterna han bodde i, och hjälpte honom koka kaffe.
det andra är när vi går nerför järnbruksgatan och jag härmar hans fotsteg, och han byter fot hela tiden så jag åxå får byta hela tiden (med lite krånglig förklaring)
det tredje är när vi ligger och tittar på tv i hans lägenhet. Tittar på det där programmet där det pluppade upp massa grodor i skärmen man skulle räkna och sen ringa in ellelr vad det var, kommer inte ihåg vad det hette, (nån som kommer ihåg det?)
ÅH! Kom på ett till! När jag hade fått Noskapin mot hostan och fick JÄVLIGT ont i magen utav dom så vi fick åka hem till mamma.
Men det är nog de jag har!
sen har jag andra minnen, från dagen då vi fick reda på det, och begravningen. Usch! 9 år gammal, söndagen 12 juni 1994, satt och lekte med en granne, och bror min, när jag hörde ambulansen. Gick hem till oss igen och Månnis kom. Gick en stund innan det knackade på dörren och Linnéa och Iris kom och sa till mamma "Petter är borta" Mamma bröt ihop, jag bröt ihop. Fattade nog inte riktigt att han var död! Gick en liten stund till, tills jag fick riktigt förklarat för mej att pappa va död! Bröt ihop på golvet. Sen skulle jag ut å leta efter Linda som va ute nånstanns med några vänner! Cyklade iväg och hamnade tillslut vid pappas lägenhet. Dörren va öppen så jag gick in! Ölbukar överallt! Spyor, cdskivor på golvet! det såg för jävligt ut! Tydligen hade han haft fest! Kom ut storgråtandes och hans granne kom ut. Tröstade mej så gott hon kunde, och sedan cyklade jag hem. nästan vid Elinor, ser jag en massa människor stå i en ring och i den ringen fanns cyklade hem och sen åkte vi till farmor. ritade en teckning, som jag skulle lägga på pappa när vi åkte för att kolla på honom på bårhuset och ta farväl! Minns inte om det va samma dag, men väl där så lämnade jag ett avsked! Plockade blommor utanför bårhuset och la på honom tillsammas med teckningen, och gav honom en puss!
Begravningen kommer jag inte ihåg så jätte mycket, förutom i kapellet, när de bar ut honom och när vi va hos farmor efteråt och kastade såna där troll som var otroligt populära på den tiden med min farbror Sven. haha... Tänk att man kunde roa sej även på en sorlig dag som den!

Ne, känslor svallar inom mej nu, så jag avslutar detta inlägg. Var inte alls meningen att jag skulle skriva om detta jue! Men det bara föll sej på!
Glöm inte att lämna ett spår från dej innan du går! INGEN REKLAM!
2009-03-18 @ 19:44:01 Nedstämdhet Permalink


Kommentarer
Postat av: Maddo

Gud vad mycket minnen och jag förstår att det svallar känslor här! På något sätt är det ändå skönt! =)Nej nej jag har inte skrivit den! Den cirkulerar ju som jag skrev! =) ;) Kram

2009-03-18 @ 22:33:30
URL: http://dreammaddo.blogg.se/
Postat av: CAROLINESBLOGG

guuud vilken fin blogg design du har,

är helt kär i din header :) suuupersöta ungar.

man vill bara äta upp dom

2009-03-18 @ 23:41:32
URL: http://carolinebrodiins.blogg.se/
Postat av: Tess

oj då där va de mängder med känslor av olika slag du vännen...blev det något badhus för er då?emilia blir 8 i augusti

2009-03-19 @ 08:25:28
URL: http://misstessan82.blogg.se/
Postat av: madde

inte läst detta inlägg ridigare,förstår precis hur det känns,jag har ingen pappa heller vid liv sedan 6 år tillbakaibland saknar man nästan ihjäl sig när man börjar tänkablev nästan lite tårögd när jag läste det du skrev om att ni gick och växlade fötter*har vi gjort med:)

2009-03-20 @ 19:09:29
URL: http://mrsmaddy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test